Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

schab b/k - 4-6 plastrów,
jajo - duże,
mąka pszenna lub kukurydziana - 3 lyzki,
ser zółty - 6 łyżek,
bułka tarta - 6 łyżek,
olej do smażenia,
vegeta,
pieprz ziołowy.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i rozbić pod folią. Jajo rozbełtać i przyprawić vegetą. Schabowe oprószyć pieprzem ziołowym. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z mąką oraz bułką tarta. Mięso maczać najpierw w jaju, następnie w panierce serowej i wrzucić na dobrze rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z serem musi być pyszne.Lubię Twoje mięska, i nie tylko mięska.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne kotlety
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczne i rumiane kotlety.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !