Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka waniliowo-kakaowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanka
jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka waniliowo-kakaowa

Białka ubijamy, dodajemy po 1 żółtku. Stopniowo dodajemy cukier. Margarynę rozpuszczamy i dodjamey do masy razem z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół. Do 1 części dodajmey cukier waniliowy i miksujemy, do drugiej kakao. Ciasto przelewamy na przemian do formy wymarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy 50 min w 170 stopnaich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak