Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczano-mięsna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone 1/2 kg
fasola czerwona 1 puszka
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
pieczarki 30 dag
masło
sól
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczano-mięsna

Ziemnaiki obgotowujemy w łupinach, obieramy, kroimy w plastry. Pieczarki w plasterki, cebulę w piórka. Mięso, pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle.
Śmietanę mieszamy z przecierem pomidorowym.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: ziemniaki, nadzienie mieso-pieczarkowe - czynnoś powstarzamy. Całość zasypujemy startym serem żółtym, zalewamy śmietaną wymieszaną z przecierem. Doprawiamy. Zapiekamy 1 godzinę w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak