Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z boczkiem i ziemniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
boczek wędzony 300 gram
sól, pieprz
mąka 300 gram
jajko 1 szt
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z boczkiem i ziemniakami

Ciasto wyrabiamy z mleka mąki i szczypty soli rozwałkować i wyciąć kółka ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach żeby wiórki takie były odsączyć boczek z mielić i dodać do ziemniaków doprawić solą i pieprzem lepić małe pierożki gotować około 15-20 minut potem można je podsmażyć jeszcze jak ktoś chce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emylka86 26.02.2012 21:58
czyli wiórki lepsze zdecydowanie od miazgi całkowitej z ziemniaków... muszę wypróbować
Jolanta_P-S 18.06.2011 19:38
to rada pana prezesa z tymi tartymi kartoflami? :)
SmakolykiJoanny 15.06.2011 15:13
A jakie smaczne polecam :)
bietka 15.06.2011 06:57
fajny przepis, jeszcze takich nie robiłam:)
SmakolykiJoanny 15.06.2011 06:49
Dobra rada wiórka z ziemniaków sa super sprawą do pierożków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak