Sposób przygotowania

Ciasto wyrabiamy z mleka mąki i szczypty soli rozwałkować i wyciąć kółka ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach żeby wiórki takie były odsączyć boczek z mielić i dodać do ziemniaków doprawić solą i pieprzem lepić małe pierożki gotować około 15-20 minut potem można je podsmażyć jeszcze jak ktoś chce

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Dobra rada wiórka z ziemniaków sa super sprawą do pierożków
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    fajny przepis, jeszcze takich nie robiłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    A jakie smaczne polecam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    to rada pana prezesa z tymi tartymi kartoflami? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    czyli wiórki lepsze zdecydowanie od miazgi całkowitej z ziemniaków... muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !