Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos curry do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

curry 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem
olej
sól
pieprz
Zasmażka:
bulion warzywny 1/2 szklanka
wino białe wytrawne 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos curry do mięs

Dymkę siekamy i razem z curry podsmażamy na maśle. Całość zalewamy winem i bulionem. Mieszamy z zasmażką, Zagotowyjemy, doprawiamy, mieszamy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak