Sposób przygotowania

2 kg mielonej słoniny
1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego
1 cebula
1 łyżka ziół prowansalskich
3/4 płaskiej łyżeczki soli do peklowania
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego

Mięso mielone wymieszać z solą do peklowania i odstawić na noc. Słoninę wytopić i kiedy skwarki bedą jeszcze miękkie dodać przygotowane wcześniej mięso. Całość smażyć około 20-30 minut. Cebulę obrać, posiekać i dodać do gorącej słoniny, chwilę przesmażyć i odstawić do przestygnięcia. Po ustaniu wrzenia dodać pieprz ziołowy i zioła prowansalskie. Wystudzić. Po zestaleniu całość zmielić w maszynce do mięsa aby nabrała jednolitej konsystencji. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Domyślam się, że smakuje znakomicie, a ten zapach...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    Coś podobnego do mięska peklowanego w wekach. Tak, ten zapach...działa na wyobraźnię:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    oj i do tego ogórek kiszony, ale mi narobiłaś smaku.
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubie takie jedzonko,zwłaszcza w zimne dni jesienne i zimowe.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubie takie jest pyszne....
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też takie lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !