Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
jaja 4 szt
kakao 2 łyzki
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na biało, następnie dodawać stopniowo mąkę i pianę z białek aż do wyczerpania składników. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tortownicy i piec przez około 30-40 minut (do suchego patyczka).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 15.06.2012 09:55
fajny:)
anemon 07.07.2011 07:06
Bardzo lubię kakaowy biszkopt, bo dobrze smakuje i efektownie sie prezentuje z róznymi kremami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak