Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka śledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 7 filetów
ziemniaki 1 kg
masło 4 łyżki
cebula 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanka
mleko 1/2 szklanka
sól i pieprz
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka śledziowa

Śledzie oczyszczamy. Cebulę kroimy w krążki i podsmażamy na połowie masła. Ziemniaki kroimy w plasterki. W żarodoodpornej formie warstawami ukladamy ziemniaki, cebule, śledzie. Doprawiamy. Czynność powtarzamy. Zapiekankę zalewamy śmietaną wymieszaną z mlekiem, wierzch posypujemy bułka tartą. Zapiekamy 1 godz. w 180 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 14.06.2011 10:26
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak