Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 2 sztuki
mięso mielone 40 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z mięsem mielonym

Wloszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach, gotujemy. Dodajemy mięso. Kiedy warzywa będą miękkie dodajmey przecier pomidorowy, zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak