Sposób przygotowania

Patisony myjemy,obieramy kroimy poziomo na pół,wydrążamy luzny miąższ z pestkami.Oczyszczone połówki obieramy cienko ze skórki skrobaczką do ziemniaków i kroimy w kawałki,wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotujemy 10 min.Masło topimy dodajemy drobno posiekany czosnek i chwilkę podgrzewamy nie rumieniąc,dodajemy curry i mąkę,dolewamy powoli wywar mieszając trzepaczką doprowadzamy do wrzenia,następnie dodajemy śmietanę wymieszaną z żółtkami połową sera i połową natki pietruszki,przyprawiamy do smaku solą.Ugotowane patisony zalewamy sosem i posypujemy pozostałym serem i tartą bułką.Zapiekamy w piekarniku.Zru,ienioną zapiekankę posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !