Sposób przygotowania

MARGARYNĘ POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI I DOBRZE ROZDROBNIĆ RĘKOMA.WSZYSTKIE SKAŁADNIKI DOBRZE ZE SOBĄ WYMIESZAĆ OPRÓCZ JABŁEK I CYNAMONU.
CIASTO DOBRZE ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI.
NA TO NAŁOŻYĆ STARTE JABŁKA ZMIESZANE Z CYNAMONEM I ŁYŻKĄ CUKRU. JABŁKA POŁOŻYĆ RÓWNO NA CIASTO UPRZEDNIO WYCISKAJĄC Z NICH SOK.
NA TO KŁADZIEMY DRUGĄ CZĘŚĆ CIASTA ROZWAŁKOWANĄ UPRZEDNIO NA FORMĘ BLACHY.CAŁOŚĆ NAKŁUWAMY WIDELCEM W KILKUNASTU MIEJSCACH I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA 45 MINUT NA 230 STOPNI.
PO UPIECZENIU LEDWO POWSTRZYMUJEMY SIĘ OD DOKŁADEK. SMACZNEGO

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !