Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIEDEŃSKA SZARLOTKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 70 DKG
jajko 2 SZT
cukier kryształ 8 ŁYŻEK
mleko 2% 5 ŁYŻEK
margaryna 250 DKG
proszek do pieczenia 1 OPAKOWANIE
cynamon Prymat 1 ŁYŻECZKA
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: WIEDEŃSKA SZARLOTKA

MARGARYNĘ POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI I DOBRZE ROZDROBNIĆ RĘKOMA.WSZYSTKIE SKAŁADNIKI DOBRZE ZE SOBĄ WYMIESZAĆ OPRÓCZ JABŁEK I CYNAMONU.
CIASTO DOBRZE ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI.
NA TO NAŁOŻYĆ STARTE JABŁKA ZMIESZANE Z CYNAMONEM I ŁYŻKĄ CUKRU. JABŁKA POŁOŻYĆ RÓWNO NA CIASTO UPRZEDNIO WYCISKAJĄC Z NICH SOK.
NA TO KŁADZIEMY DRUGĄ CZĘŚĆ CIASTA ROZWAŁKOWANĄ UPRZEDNIO NA FORMĘ BLACHY.CAŁOŚĆ NAKŁUWAMY WIDELCEM W KILKUNASTU MIEJSCACH I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA 45 MINUT NA 230 STOPNI.
PO UPIECZENIU LEDWO POWSTRZYMUJEMY SIĘ OD DOKŁADEK. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak