Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

seler w śliwkowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt.
śliwki suszone bez pestek 1 szklanka
rodzynki 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
chrzan świeżo starty 1 łyżeczka
sok z cytryny
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: seler w śliwkowym sosie

Wyszorowany seler gotuj w skórce, gdy będzie prawie miękki, hartuj go przez 5 min. w zimnej wodzie, obierz, pokrój w niewielką kostkę.
Śliwki zalej letnią wodą, gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, gdy będą miękkie, przetrzyj je przez sito. Rodzynki mocz w letniej wodzie.
Przetarte śliwki (powinny być 2 szklanki przecieru), połącz z chrzanem, śmietaną, rodzynkami, dopraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i szczyptą pieprzu. Do sosu dodaj przygotowany seler, całość gotuj 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 01.03.2012 11:17
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak