Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

winogrona w sosie jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona 80 dag
jogurt naturalny 400 ml
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
alkohol
serek homogenizowany 1 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: winogrona w sosie jogurtowym

Winogrona umyj, osusz, pokrój na połowę (kilkanaście szt. zostaw do dekoracji), rozłóż na spodzie pucharków, polej je łyżeczką alkoholu. Następnie przykryj szczelnie folią i trzymaj w chłodnym miejscu nawet przez kilka godzin.
Przed podaniem deseru ubij serek homogenizowany z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dobrze spienionym sosem zalej wychłodzone owoce, wierzch udekoruj winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak