Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto mandarynkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1.5 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 20 dkg
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżka
mandarynki w puszce w zalewie
karmel 8 na karmel

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto mandarynkowe

Żółtka utrzeć z pół szklanki cukru,ubić pianę z drugą połową cukru i dodać to do reszty, masło rozpuścić w rondelku ostudzić i dodać ,do tego mąkę z proszkiem i wymieszać. Cukier na karmel (8łyżek) zarumienić na patelni i wylać na tortownicę. Na karmel ułożyć mandarynki i przykryć ciastem. Piec ok pół godziny. Po wyjęciu z piekarnika ciasto obrócić do góry nogami tak aby mandarynki były u góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.02.2012 08:54
pyszne zapowiadające się ciasto
Dorian 18.09.2011 09:27
pycha
ziutula
ziutula 15.07.2011 13:31
dobre do kawki...
KasiaK90 12.07.2011 20:57
super
kanu83 19.06.2011 09:49
oj tak-zgadzam się
Juleczka20 14.06.2011 14:27
świetne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak