Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z pół szklanki cukru,ubić pianę z drugą połową cukru i dodać to do reszty, masło rozpuścić w rondelku ostudzić i dodać ,do tego mąkę z proszkiem i wymieszać. Cukier na karmel (8łyżek) zarumienić na patelni i wylać na tortownicę. Na karmel ułożyć mandarynki i przykryć ciastem. Piec ok pół godziny. Po wyjęciu z piekarnika ciasto obrócić do góry nogami tak aby mandarynki były u góry.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    oj tak-zgadzam się
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre do kawki...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne zapowiadające się ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !