Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka włoska z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 400 g
jajko 4 szt
kapary 2 łyżki
cytryna 2 szt.
oregano
papryczka chili 1 szt.
rukola
sałaty różne
cebula czerwona 1 szt.
oliwa 5 łyżek
sól
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka włoska z tuńczykiem

Ziemniaki i jajka ugotować. Sałatkę umyć, ziemniaki przyprawić póki sa gorące, pokroić na połówki lub plastry. Ziemniaki wrzucić do miski, dodać kapary, 5 łyżek oliwy, szczyptę soli, cebulę, poczekać, aż ostygną. Dodać sałaty, tuńczyka oraz jajka pokrojone na ćwiartki lub połówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 04.04.2013 15:17
na pewno skorzystam z przepisu
Renata22 18.12.2012 21:48
nigdy nie próbowałam łączyć tuńczyka z ziemniakami;) ciekawa opcja;)
RenataZ-et 16.05.2012 09:08
na pewno skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak