Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowy torcik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mak 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
jaja 8 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makowy torcik

Gotującym się mlekiem parzymy mak po czym odcedzamy i mielimy go przez maszynkę. Żółtka ucieramy z cukrem,dodajemy mak,pianę z białek bułkę tartą oraz cukier waniliowy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą tortownicę i pieczemy. Przekładamy kremem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 17.05.2012 13:14
super torcik
anja3107 21.06.2011 07:59
fajny
malaczarna23 20.06.2011 07:17
super:)
Mateusz/matikor 13.06.2011 17:53
z maku to nie tylko torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak