Sposób przygotowania

Wykonać spód wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/142177/biszkoptowy-spod-do-ciasta.html, Przeciąć na 2 części.
Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, ostudzić, zostawić do stężenia, truskawki odszypułkować pokroić w drobną kostkę.
Pierwszą warstwę ciasta wysmarować masą serową wykonaną z serka z dodatkiem truskawkowej kostki i 250 ml tężejącej galaretki, wymieszać dokładnie łyżką i wylać na biszkopt, przykryć drugą warstwą biszkopta, wykonać drugą masę: ubić śmietanę 30% z 1 łyżką cukru na sztywno, dodać pozostałą część galaretki, wymieszać mikserem i wyłożyć na biszkopt.

Składniki na wierzchnią warstwę:
25 dag truskawek
1 galaretka truskawkowa
Truskawki odszypułkować i pokroić w plastry, ułożyć na masie śmietanowej wzdłuż blachy, tak aby truskawki zachodziły jedna na drugą, galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, ostudzić, gdy zacznie tężeć wylać na truskawki i wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    poprosze porcyjkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Oj kusi to ciasto, kusi.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    Kusicielka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !