Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brukselkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 sztuka
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
liść selera 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
brukselka 20 sztuk
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
indyk 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brukselkowa

Do garnka wlewamy 2 litry wody. Gdy woda się zagotuje zmniejszamy ogień i wkładamy golonki. Po 15 minutach dodajemy pokrojoną marchew, cebulę, selera, pietruszkę oraz brukselkę.

Ziemniaczki kroimy w kosteczkę i dodajemy z 15 minutowym opóźnieniem dlatego że szybko stają się miękkie. Dodajemy kostkę rosołową i przyprawiamy sola i pieprzem do smaku.

Na koniec odlewamy 1 szklankę zupy i mieszamy ja ze śmietaną. Wlewamy do garnka i mieszamy. Gotujemy jeszcze około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak