Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały 1 op.
szpinak świeży 50 g
śmietana kwaśna 1 szkl.
szczypior posiekany 2 łyzki
koper 2 łyżki
sok z cytryny
pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik ze szpinakiem

barszcz biały ugotować w 750 ml wody, ostudzić. Szpinak pokroić w cienkie paseczki. Połączyć wszystkie składniki, oprócz jajek, z zupą. Doprawić sokiem z cytryny i pieprzem. Przed podaniem dodać jajka pokrojone n aćwiartki. Schłodzic w lodówce. Można podawać z fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.12.2013 09:46
bardzo lubię
IKrakowianka 05.11.2012 17:50
pyszny
Lidia6 28.03.2012 18:28
super
alaaa 02.07.2011 19:37
fantastyczny pomysł,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak