Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka śmietankowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 op.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 szkl.
cukier puder 1 szkl.
jajko 4 szt.
olej 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny 1/2 szt.
cukier puder
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka śmietankowa

Wszystkie składniki miksowac przez 5 min. Przełożyć do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec 45-50 minut. Nie otwierać piekarnika w czasie pieczenia. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.12.2013 20:02
fajna babeczka:-)
IKrakowianka 09.11.2012 16:43
pyszna
Norgiusz 16.06.2012 20:39
super
edi 15.02.2012 12:12
znakomita:)
Adamorek 24.01.2012 14:00
?mietankowa mo?e by? niez?a
junox 29.12.2011 20:45
piękna baba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak