Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe tagiatelle z krewetkami i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

razowy makaron tagiatelle 1 opakowanie
szpinak mrożony w liściach-1 opak
czosnek 5-6 ząbków
oliwa
sól
pieprz
papryczka chili
krewetki duże 200-250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe tagiatelle z krewetkami i szpinakiem

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Krewetki rozmrażamy i jeśli są w skorupkach usuwamy je zostawiając ogonki.

Na oliwie podsmażamy posiekany czonek i chili a następnie dodajemy mrożone liście szpinaku.Doprawiamy do samku solą i pieprzem

Gdy szpinak się już rozmrozi i poddusi dodajemy odrobinę oliwy i przesuwamy szpinak na jedną stronę patelni tak by można było usmażyć krewetki.

Gdy krewetki są już usmażone z obu stron dodajemy makaron i mieszamy wszystkie składniki na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 02.11.2011 23:22
kolejne fajne danie z krewetkami :)
eli_555 17.08.2011 22:13
pycha
angelika14 29.07.2011 15:47
jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak