Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Krewetki rozmrażamy i jeśli są w skorupkach usuwamy je zostawiając ogonki.

Na oliwie podsmażamy posiekany czonek i chili a następnie dodajemy mrożone liście szpinaku.Doprawiamy do samku solą i pieprzem

Gdy szpinak się już rozmrozi i poddusi dodajemy odrobinę oliwy i przesuwamy szpinak na jedną stronę patelni tak by można było usmażyć krewetki.

Gdy krewetki są już usmażone z obu stron dodajemy makaron i mieszamy wszystkie składniki na patelni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    kolejne fajne danie z krewetkami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !