Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z grzybami leśnymi

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cebula 2 sztuki
olej do podsmażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
grzyby leśne 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z grzybami leśnymi

Grzyby moczymy w wodzie (najlepiej zostawić je na noc), a następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy posiekane grzyby. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na płat ciasta francuskiego równomiernie nakładamy farsz grzybowy, a następnie zwijamy (tak jakbyśmy robili roladę). Roladę kroimy w cienkie plasterki i układamy na blaszce z papierem do pieczenia.

Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak