Sposób przygotowania

BISZKOPT; białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, wymieszać z żółtkami, kilkoma kroplami aromatu i olejem. Nasrępnie małymi porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cały czas mieszać. Biszkopt piec 25-3- minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni. MASA 1 ; budynie rozpuścic w 1,5 szklanki napoju. Resztę ptusia zagotować. Dodać budymnie i jeszcze raz zagotować. Gorącą maę rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie. Na przestudzonej masie ułożyć biszkopty. MASA 2 ;1galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Ubić śmietanę. Powoli wlewać galaretkę i ubijać. 2 galaretki rozpuścić w 800 ml. gorącej wody i pozostawić, aby lekko stężały.Następnie wylać je na biszkopty. Placek wstawić do lodówki lub trzymać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !