Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bifteki-greckie \"mielone\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 1/2 kg
jogurt naturalny 1 łyżka
ser feta 10 dag
musztarda 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt.
sól
oliwa
czarne oliwki 15 szt.
tymianek 1/2 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: bifteki-greckie \"mielone\"

Wymieszaj mięso, jogurt, rozdrobniony ser feta i czosnek, musztardę, posiekane czarne oliwki (ok. 10 szt.), dodając 2-3 łyżki oliwy. Wyrób masę, dopraw solą i pieprzem oraz tymiankiem. Uformuj małe kotlety.
Kotlety smaż przez ok. 10-15 minut na patelni grillowej, aż będą ładnie przyrumienione z obu stron. Udekoruj czarnymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak