Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z pieczarkami i cebulką, zapiekany w boczku z sosem barcecue

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
boczek 1 plasterków
pieczarki 10 sztuk
cebula biała 1 sztuka
sos berbeue 1 sztuka
majonez 2 łyżki
śmietana 12% 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
wykałaczki do smaku
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z pieczarkami i cebulką, zapiekany w boczku z sosem barcecue

Fileta kroimy na kotlety, panierujemy w curry i papryce słodkiej, pieczarki kroimy na ćwiartki, cebulę, na drobna kostkę, zawijamy je w fileta, całość owijamy boczkiem, wspomagamy się wykałaczkami.

Sos:
majonez, śmietana, woda, sos mieszamy razem solimy i pieprzymy dodajemy szczyptę słodkiej papryki.

W naczyniu żaroodpornym układamy zawinięte filety wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 25min na 200st na grilla, później polewamy sosem i wstawiamy jeszcze na 10 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak