Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem na gęstą masę,ostrożnie mieszamy z oba rodzajami mąki i proszkiem do pieczenia.Ciasto dzielimy na 2 porcje,jedną mieszamy z kakao a drugą z kawą.Ciasta wlewamy do prostokątnych foremek tej samej wielkości i pieczemy 30 min w 190 stopniach.Czekolady topimy w osobnych rondelkach,ubijamy 2 śmietanki fix powoli dolewając białą czekoladę,w ten sam sposób przygotowujemy masę z czekolady deserowej dolewając likier kawowy.Każdy biszkopt rozcinamy na 4 placki i składamy tort.Ciemny placek smarujemy kremem z białej czekolady przykrywamy plackiem kawowym,smarujemy dżemem na to ciemny placek i krem z deserowej czekolady,czynności wykonujemy do wyczerpania składników.Z soku z cytryny i 1/3 szklanki wody i 20 dkg cukru gotujemy syrop.Z białek ubijamy pianę i do niej dolewamy powoli gorący syrop.Masą smarujemy tort.Składniki na 30 porcji.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !