Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka meksykańska na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 20 dag
papryka konserwowa 10 dag
cebula 2 szt
majonez 100 ml
czosnek 2 ząbki
dip meksykański ostry 100 ml
keczup pikantny 100 ml
filet z kurczaka 20 dag
plej
przyprawa do gyrosa
sól
pieprz
chili
nachos 1 garść
fasola 20 dag
ogórek 10 dag
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska na ostro

Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Paprykę, ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Jajka ścieramy na tarce. Filety kroimy, oprószamy przyprawą do gyrosa. Smażymy na rozgrzanym oleju. W salaterce układamy następujące warstwy, co kilka smarujemy dipem i keczupem, a także doprawiamy; ogórek, po1/2 kukurydzy, fasoli, papryki, mięso, 1/2 majonezu, reszta kukurydzy, fasoli i papryki. Smarujemy majonezem. Posypujemy chipsami i jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.12.2012 14:57
Lubię ostre dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak