Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieróg biłgorajski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,20 kg
kasza gryczana 20 dag
ser biały 12 dag
masło 100 g
śmietana 18 proc 0,4 szklanki
rozmaryn 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieróg biłgorajski

Porcja na keksówkę 25x11cm:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, gorące przepuścić przez maszynkę, dodać kaszę, rozpuszczone masło i resztę składników. Dobrze wymieszać. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy włożyć masę, wyrównać, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać szczyptą rozmarynu. Piec w temp. 190 stopni 1,5-2 godzin. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 02.04.2012 11:07
wspaniały pieróg
Adamorek 29.06.2011 17:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak