Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus podwójnie czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% lub 36% 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
mleko 1/2 szklanki
biała czekolada 1 tabliczka
mleczna czekolada 1 tabliczka
truskawki
kakao rozpuszczalne do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Mus podwójnie czekoladowy

Żelatynę namoczyć w mleku, po czym rozpuścić ją (np. w mikrofalówce 30 sekund na pełnej mocy), ostudzić. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej każdą osobno. Śmietanę ubić, dodać do niej rozpuszczoną w mleku żelatynę, wymieszać, podzielić na 2 części. Do jednej dodać białą czekoladę, dokładnie wymieszać, rozlać do pucharków, schłodzić. Jak stężeje, ułożyć na tym pokrojone truskawki. Do drugiej części śmietany dodać mleczną czekoladę, wymieszać, rozlać na truskawki, schłodzić. Gotowy deser posypać kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.05.2012 11:03
ale kusisz
Weronika_eM 21.06.2011 19:53
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak