Sposób przygotowania

Jajka oddzielamy białka od żółtek . Białka miksujemy z cukrem a żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia. Białka łączymy y żółtkami dodajemy mąke i kakao miksujemy. Wylewamy do przygotowanej formy. pieczemy 25 minut w 180 stopniach . Ciasto wyjmujemy studzimy. Mleko gotujemy wcześniej odlewamy szklanke w której rozrabiamy proszek, do mleka dodajemy proszek budyniowy. gotujemy budyn , i studzimy. Biszkopt kroimy na pół. Do zimnego budyniu dodajemy masło i miksujemy. kremem przekładamy ciasto. Polewamy polewą krówkową.http://www.doradcasmaku.pl/przepis/142092/polewa-do-ciasta-krowkowa.html

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszniutkie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawie się zapowiada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    wygląda i brzmi bosko!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    wygląda pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    GeneracjaXYZ

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !