Sposób przygotowania

wode gotujemy ze 150 g margaryny, dodajemy mąke i energicznie mieszamy aż powstanie jednolite ciasto. zdejmujemy z ognia , i studzimy. Gotujemy mleko , a w odlanej szklance mieszamy proszek budyniowy. Do gotującego mleka wlewamy proszek i dokładnie mieszamy. budyn zdejmujemy z ognia. Do zimnego ciasta dodajemy powoli po jednym jajku i miksujemy. ciasto dzielimy na dwie cześci , każdą smarujemy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Do zimnego budyniu dodajemy powoli masło i miksujemy aż powstanie jednolita masa. Ciasto przekładamy kremem. można posypac cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    uwielbiam to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    moje ulubione ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !