Sposób przygotowania

Ciasto:
mąkę wysypać na stolnicę,dodać jajko,olej,sól i szczyptę drożdży oraz ciepłą wodę w takiej ilości,aby wyszło nam gładkie i lśniące ciasto.
Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy,aby troszkę odpoczęło.
Nadzienie:
Ser dokładnie zmiksować z cukrem,dodać truskawki i delikatnie wymieszać.

Ciasto rozwałkować na cienki placek,szklanką wyciąć krążki,na środku każdego położyć porcję nadzienia i zlepić pierogi .
Gotować w dużej ilości osolonej wody,jak przestygną podawać polane śmietanką i dodatkowo można posypać truskawkami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Uwielbiam pierogi na słodko, a jeszcze z nadzieniem serowo-truskawkowym - pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    muszą być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !