Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak nadziewany mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
masło 2 łyżki
cebula 2
mięso mielone wołowe 30 dag
kurze wątróbki 1-2
jajko
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
gałka muszkatołowa Prymat
olej
Kucharek SMAK LATA

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak nadziewany mięsem

Cebule zeszklić na masełku , tylko nie całym , wątróbkę posiekać i połączyć z mięsem mielonym , cebulą, jajkiem i łyżką ziół do drobiu, doprawiamy równiez wszystkimi przyprawami pozostałymi. Z kurczaka obcinamy szyje i skrzydełka a tuszkę wypełniamy farszem , masłem oprószyć solą , pieprzem i umieszczamy kurczaka w brytfance posmarowanej olejem . Pieczemy godzinę w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 05.06.2012 07:29
pycha!
pioge7 13.06.2011 06:50
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak