Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado faszerowane tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
majonez 4 łyżki
kapary 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz
sól
awokado

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado faszerowane tuńczykiem

Rybę odsączamy z zalewy i od razu przekładamy na talerz rozdrobnić widelcem , dodajemy kapary , ewentualnie możemy zastąpić ogórkami kiszonymi , tylko musimy wtedy pokroić drobniutko . Wszystko mieszamy z majonezem , solą , pieprzem , soli bardzo mało. Umyte i osuszone owoce przekroić wzdłuż na połówki , obrać usunąć pestki a miąższ skropić sokiem z cytryny . We wgłębienia po pestce nakładamy farsz . Na wierch możemy ozdobić natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 13.06.2011 06:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak