Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z kremem waniliowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
mleko 1/2 l
żółtko jajek 6 sztuk
cukier puder 10 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 opakowania
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z kremem waniliowym

Z ciasta wycinamy kształty np. gwiazdki. Pieczemy w wys. temp. na złoty kolor.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i gorące mleko, całośc mieszamy. Kremem smarujemy gwiazdki z ciasta i przekładamy, wierzch polewamy na ziame polewą białą i czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.12.2015 17:02
dobre ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak