Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w plastry grubości 2 cm., lekko rozpłaszczyć dłonią. Cebulę obrać, przekroić na pół, a potem pokroić w 5 mm. plasterki. Dodać sól oraz pieprz i usmażyć na złoty kolor. Należy uważać by cebula się nie spaliła. Następnie zdjąć z patelni. Mięsa nie należy solić, tylko oprószyć mąką. Na patelni na której smażyła się cebula, rozgrzać trochę tłuszczu. Zrumienić medaliony z jednej i drugiej strony. Pod koniec smażenia wlać łyżkę sosu sojowego. Usmażone mięso zdjąć z patelni, a na nią ponownie włożyć na chwilę cebulę i podgrzać. Mięso wyłożyć na talerz i na każdą porcję nałożyć usmażoną cebulkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !