Sposób przygotowania

Mąkę, ser, masło, cukier waniliowy i szczyptę soli wyrobić na jednolite ciasto. Następnie zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godzinę do lodówki, aby się schłodziło. Wyjąć i rozwałkować na grubość 1 cm. Z ciasta wykroić prostokąty o wymiarach 5 na 5 cm.. Zrobić farsz; jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cukier oraz cynamon. Dobrze wyrobić. Na każdy prostokąt ciasta nałożyć przygotowany farsz. Rogi zagnieść do środka. Rożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 20 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !