Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru.Dodać 1/2 szklanki wrzącego mleka.Wymieszać i zagotować ciągle mieszając.Resztę mleka rozrobić z budyniem i dodać go do ciepłej masy,wymieszać i zagotować.Powstałą masę wystudzić i utrzeć mikserem z miękkim masłem.Podzielić na dwie części i do jednej dodać 2 łyżki kakao.
Spód foremki wyłożyć biszkoptami i lekko nasączyć.Wyłożyć na biszkopty jasną masę,na nią ciemną.Na wierzch wyłożyć resztę biszkoptów i pokrojone na pół truskawki.Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić Można użyć dwóch kolorów.Jak zaczną gęstnieć to zalać najpierw jednym kolorem i schłodzić.Naw wystudzoną galaretkę wylać następną w innym kolorze.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny deser na ciepłe wiosenne dni.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !