Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka miodowa na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód prawdziwy 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
ocet balsamiczny 3 łyżki
ziele angielskie 15 sztuk
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
cząber 2 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa 4 łyżki
pepperoni 20 ziarnka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka miodowa na grilla

Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy pięścią. Płynny miód łączymy z octem, sosem i oliwą i dokładnie mieszamy. Ziele angielskie wraz z ziarenkami papryki pepperoni ucieramy w moździerzu. Plastry karkówki z jednej strony posypujemy przyprawą do kurczaka i cząbrem, a z drugiej solą, papryką słodką i utartym zielem angielskim wraz z ziarnami pepperoni. Następnie z dwóch stron smarujemy miksturą z miodu, octu i sosu sojowego. Układamy ciasno w miseczce i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.12.2011 18:06
pyszne !
kasienka23 22.10.2011 09:57
na pewno smaczne
Mariusz10 04.10.2011 19:51
pycha
Izabela/bella81 08.07.2011 12:49
mmmm... pyszności :)
Beatris 18.06.2011 09:54
Zapowiada się wyśmienicie.
agnieszka137 13.06.2011 22:01
super karkóweczka:)
Jolanta_P-S 13.06.2011 20:23
widzę, że pogoda sprzyja grillowaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak