Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy pięścią. Płynny miód łączymy z octem, sosem i oliwą i dokładnie mieszamy. Ziele angielskie wraz z ziarenkami papryki pepperoni ucieramy w moździerzu. Plastry karkówki z jednej strony posypujemy przyprawą do kurczaka i cząbrem, a z drugiej solą, papryką słodką i utartym zielem angielskim wraz z ziarnami pepperoni. Następnie z dwóch stron smarujemy miksturą z miodu, octu i sosu sojowego. Układamy ciasno w miseczce i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    widzę, że pogoda sprzyja grillowaniu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super karkóweczka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zapowiada się wyśmienicie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    mmmm... pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !