Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczkowe lizaki grillowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczkowe lizaki grillowane

Boczek kroimy w paski grubości 1-1,5cm. Z jednej strony posypujemy je papryką, a z drugiej solą i ziołami prowansalskimi. Następnie nadziewamy je na kijki od szaszłyków i grillujemy z dwóch stron. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 11.07.2012 17:39
fajny pomysł
alaaa 05.07.2011 11:14
nazwę wymyśliłeś rewelacyjną,,,
smakowita 28.06.2011 18:07
fajne
MAR3STA 15.06.2011 22:49
rzeczywiście te plastry boczku wyglądają prawie jak lizaki lub lody na patyku;) smaczne jedzonko!
Jolanta_P-S 13.06.2011 20:25
nazwa to ci się udała, w takim razie daj polizać;)
Agnieszka_B 12.06.2011 21:20
Super nazwa, a i boczek wyśmienicie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak