Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka truskawkowa z pieprzem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
woda 3 szklanki
żelfix 1 szt
cukier 1/2 kg
wino czerwone wytrawne 50 ml
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 2 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka truskawkowa z pieprzem

Truskawki dokładnie płuczemy i kroimy na ćwiartki,wkładamy do garnka,zalewamy wodą i podgrzewamy na małym ogniu 10 min nie mieszając.Następnie odcedzamy powstały sok odmierzamy 3 szklanki 750 ml i dosypujemy żelfix 2:1 ,stale mieszając podgrzewamy całość aż zacznie wrzeć,wtedy dosypujemy cukier i ziarenka pieprzu,gotujemy nadal około minuty,na koniec dolewamy wino.Płynną gorącą galaretkę przelewamy do słoików szczelnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem na 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.01.2012 07:46
bardzo ciekawe połączenie
Ewelina47 15.06.2011 07:52
super
Daria14 12.06.2011 19:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak