Sposób przygotowania

Truskawki dokładnie płuczemy i kroimy na ćwiartki,wkładamy do garnka,zalewamy wodą i podgrzewamy na małym ogniu 10 min nie mieszając.Następnie odcedzamy powstały sok odmierzamy 3 szklanki 750 ml i dosypujemy żelfix 2:1 ,stale mieszając podgrzewamy całość aż zacznie wrzeć,wtedy dosypujemy cukier i ziarenka pieprzu,gotujemy nadal około minuty,na koniec dolewamy wino.Płynną gorącą galaretkę przelewamy do słoików szczelnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem na 5 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !