Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki ze szparagami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 0,5 szt
musztarda 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
majeranek świerzy 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
cebula 1 szt
szparagi białe 3 szt
wieprzowina 600 (karczek)

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki ze szparagami

Mięso pokroić w kostkę, w miseczce wymieszać z przyprawami oliwą sokiem z cytryny i posiekanym drobno majerankiem, dla lepszego aromatu wkroić skórkę z cytryny i wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na ok 2 godziny. Szparagi obrać ze skórki pokroić na kawałki, cebulę pokroić w sporą kostkę. Nadziewać na metalowe lub drewniane patyczki do szaszłyków. Piec na grillu smarując oliwą. Podać ze szparagami z wody polanymi przyrumienioną na maśle tartą bułką i dowolną sałatką. Ja podałam z sałatką z rzeżuchy, rzodkiewki i pomidorów z dodatkiem sosu winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 13.06.2011 12:27
Koniecznie muszę wypróbować przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak