Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, w miseczce wymieszać z przyprawami oliwą sokiem z cytryny i posiekanym drobno majerankiem, dla lepszego aromatu wkroić skórkę z cytryny i wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na ok 2 godziny. Szparagi obrać ze skórki pokroić na kawałki, cebulę pokroić w sporą kostkę. Nadziewać na metalowe lub drewniane patyczki do szaszłyków. Piec na grillu smarując oliwą. Podać ze szparagami z wody polanymi przyrumienioną na maśle tartą bułką i dowolną sałatką. Ja podałam z sałatką z rzeżuchy, rzodkiewki i pomidorów z dodatkiem sosu winegret.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Koniecznie muszę wypróbować przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !