Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z frytkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
przyprawa do kebaba 1 op
frytki 500 g
kapusta pekińska 1/2 szt
pomidor 2 szt
olej do smażenia
ogórek kiszony 1 szt
ogórek świeży 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sos czosnkowy 1 op
sos cygański 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z frytkami

1. Piersi z kurczaka umyć, osączyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w kostkę, a następnie oprószyć przyprawą do kebaba. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić na nim mięso.
2. Kapustę poszatkować i wymieszać z pokrojonymi w kostkę pomidorami, ogórkami, cebula i papryka. Warzywa połączyć z gotowymi sosami: czosnkowym i cygańskim.
3. Frytki usmażyć na oleju. Rozłożyć na talerzach, przykryć najpierw mięsem, a na końcu świeżymi warzywami z sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.10.2013 20:02
kebab na frytach.... to jest dopiero wyżerka i choć mało zdrowa uwielbiam :)
m1monika 18.03.2013 09:39
bardzo lubię :-)
Dorian 21.02.2013 08:01
super
joanna77 01.05.2012 11:58
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak