Sposób przygotowania

Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody.Truskawki oczyszczamy myjemy i miksujemy z cukrem na gładko.Mus przecieramy przez sito aby usunąć pestki.Na spód małej tortownicy wlewamy odrobinę przygotowanego kremu i wkładamy biszkopty wokół brzegu tortownicy.Wnętrze wypełniamy resztą kremu wstawiamy do lodówki i schładzamy ok 2 godziny.Przed podaniem usuwamy brzegi tortownicy a wierzch dekorujemy drobno pokrojonymi truskawkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jaka szkoda, że skończył się sezon na truskawki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !